150 BAYAN ÇALIŞAN YERLERE KREŞ ZORUNLULUĞU

150 den fazla kadın çalışanı olan işyerlerinde yasa gereği kreş kurulması gerekiyor. Kadınların medeni durumları ne olursa olsun bu sayıya dahil ediliyor yani tamamının evli veya boşanmış olması gerekmiyor. Ayrıca eşini kaybetmiş erkekler de buna dahil ediliyor. Bu zorunluluk 16.08.2013 tarihinden beri yürürlükte.

İşveren kreş kurmak yerine kreş hizmeti satın alarak da zorunluluğu yerine getirebilir. Ayrıca kreş kurma yükümlülüğü kapsamındaki birkaç işveren bir araya gelerek ortaklaşa kreş de kurabilirler. Kadın çalışan sayısının hesabında işverenin aynı il içerisinde belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde kalan bütün işyerlerindeki çalışan sayılarının toplamı dikkate alınıyor.

Kreş kurmayan işverene 2016 yılı için  her bir yükümlülük için ayrı ayrı olmak üzere 1.952 TL ceza da uygulanabilir.

 

Bu yazı Genel içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to 150 BAYAN ÇALIŞAN YERLERE KREŞ ZORUNLULUĞU

  1. Arı Akademi dedi ki:

    çok yaralı olacağını düşündüğüm bir karar.

    Beğen

  2. Şenay Koçyiğit Özdoğan dedi ki:

    Bu karar kadınların çalışmasının önüne set çeken bir karardır. İşverenler sayıyı 149’a çekmek için iş yerinde kadın sayısını düşürmektedirler. İş güvenliği uzmanı olarak ben bu durumla iki kez karşılaştım. Bu karar için “kuzu görünümlü kurt kararı” diyebiliriz. Mahalle ve sanayi bölgelerinde kreşler açmak sosyal devletin görevi ve sorumluluğu olmalı.

    Beğen

Yorum bırakın